Het Rotterdam Project, Niet alles is wat het lijkt

Heb alle 8 afleveringen van Het Rotterdam Project gepresenteerd door Beau van Erven Dorens achter elkaar gezien op videoland, menig traan laten vallen, mooi programma, maar niet alles is zoals het lijkt.

In het Rotterdam Project, het vervolg op het Amsterdam Project wat ik overigens nooit heb gezien, krijgen 5 daklozen de kans om hun leven weer op te bouwen met behulp van een rood boekje met daarin telefoonnummers van hulpverleners, een mobiele telefoon waar ze hun 24 uur per dag mee kunnen bereiken, en 10.000 euro om hun leven mee op de rit te krijgen.

Hulpverleners en Coaches

Wat mij iriteerde was de vele coaches, coach voor budget, coach voor het leren leven, coach voor je kleine teen, schuldhulpverlening, psychiaterse enz enz. Vooral de coach die Hilde kreeg had weinig toe te voegen, dat soort coaches zegt daar moeten we aan gaan werken, een 3 weken later zegt ze weer, tja daar moeten we een gaan werken. Je hebt er geen ruk aan (spreek uit ervaring)

Of de schulden in het echte leven zo bij iedereen wordt kwijtgescholden, dat denk ik niet. Beau doet zelf heel veel achter de camara, maar zo makkelijk wordt iets van duizenden euro’s niet kwijtgescholden.

Er zijn bij de hulpverlening hele lange wachtlijsten, dat deze 5 daklozen snel geholpen worden komt door het programma zelf. Maar zo is het natuurlijk niet in het echt, zeker met al die bezuinigingen op de hulpverlening met name GGZ.

Aboutaleb

Kwam bij elk intro in beeld en wat mij daar aan stoorde is dat hij het woordje goedkoop liet vallen, is dat nu echt nodig ? draait het bij hem alleen daarom, als het maar door een ander wordt gedaan dan kost het ons geen geld ?

In de media las ik dat aan de hand van het Rotterdam Project de boetes voor daklozen van de baan zijn, dat is op zich wel goed.

Patrick

Patrick drugsverslaafd, komt in een afkick kliniek in Afrika terecht, waarom niet in een afkick kliniek in Nederland? Er zit een groot gat tussen dat stuk. Beetje vreemd. En met -17 buiten slapen, nou volgens mij is het in Nederland nog nooit -17 geweest.

Deelnemers voor het Programma

De daklozen hadden al een microfoon voordat Beau ze ontmoeten, hoe zijn deze mensen gescreend, is er een loting gedaan ? Zijn er instellingen benaderd ? Helaas weinig info over, maar toch ben ik wel nieuwschierig hoe dit tot stand is gekomen.

Beau Huilt

Ja Beau huilt, dat deed hij ook bij de aflevering Hospice en nu ook bij het gedeelte dat hij afscheid gaat nemen van Soufyan. Ik heb ook gehuild, heel veel zelfs bij Het Rotterdam Project, ben zelf ook dakloos geweest dus heel veel herken ik.

Niet alles is wat het lijkt

Deels vind ik niet echt kloppen aan het programma, omdat er voornamelijk camara’s gericht zijn op deze mensen, vind ik de druk erg hoog en denk ook dat Beau en zijn team heel veel achter de schermen heeft gedaan, want een huis zo snel, kijk naar de wachtlijsten voor een sociale huurwoning in Nederland die bedraagd 7 jaar.

Dus nee Niet alles is wat het lijkt !

You might also like