Beau Five Days Inside Aflevering Hospice

Documentaire serie waarin presentator Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland bezoekt waar je normaal niet zomaar binnenkomt. In deze aflevering bezoekt Beau Hospice, een instelling waar mensen hun laatste dagen doorbrengen voor ze komen te overlijden, een laatste rust plaats. Beau verblijft er 5 dagen en nachten.

Overdag wordt Beau gevolgd door een cameraploeg, ‘s avonds en ‘s nachts filmt hij zelf. Ik heb uit respect voor de mensen die daar verblijfen geen recaps gemaakt van de personen, maar wel van Beau.

Emotioneel

Het was een zeer ingrijpende aflevering, Beau barst in tranen los als hij afscheid moet gaan nemen van de mensen al daar, ik begon ook te huilen. Het is zeer emotioneel en ik zal er zelf niet kunnen werken, want dan huil ik de hele dag door.

De mensen in de hospice krijgen steun en zorgzaamheid van de familie en omstanders. De kaars in de hal wordt aangestoken zodra er iemand overleden is, wat je ook ziet in deze aflevering. De mensen die er verblijfen is vrije keus, zij hebben hier de rust en zorg.

Een man gaat met stichting wens ambulance naar een wedstrijd PSV. De man heeft een hersen tumor, hij heeft een vrouw en 2 kinderen.

Afscheid

Wat is een Hospice, mensen die niet lang meer hebben komen er om te sterven, dat is zo’n beetje de reden. Het is fijn dat zoiets bestaat. Het gaat in een Hospice vooral over het leven, niets doet er meer toe. Beau zegt dat het de wachtkamer van de dood is.  Bij het afscheid nemen van de bewoners, heeft Beau het erg zwaar, je kan niet zeggen tot ziens of het gaat je goed, zegt Beau. Een bewoner zegt, we vieren hier het leven….

Alle bewoners waar Beau mee heeft gesproken in deze aflevering Hospice, zijn overleden. Beau zei aan het einde dat als het bij hem zo ver mocht komen dat hij komt te sterven, dan wil hij graag in het Hospice sterven, wel ik sluit me daar bij aan.

You might also like