Gemeente Rotterdam De Tegenprestatie Werk en Inkomen

Documentaire over gemeente Rotterdam, sociale dienst en de tegenprestatie. In deze documentaire zie je de werkintakes, werk consulenten en de klanten op locatie Heiman Hullaertplein, Herenwaard 23 en Coolsingel 40 in Rotterdam.

Er is ooit een korte film geschoten op locatie Herenwaard in IJsselmonde maar die film is spoorloos verdwenen. De mensen met een uitkering beter gezegd WWB, moeten van gemeente Rotterdam een tegenprestatie leveren. De tegenprestatie houd in dat de mensen die een wwb ontvangen een paar uur in de week vrijwilligerswerk gaan doen.

Roteb en Tegenprestatie door elkaar

In deze documentaire zie je een deel Roteb, dit heeft niets te maken met de Tegenprestatie, de Roteb is een onderdeel van Werkloont. Voordat mensen een WWB krijgen, moeten ze voor de aanvraag werken bij werkloont. De tegenprestatie word gedaan nadat de WWB is goedgekeurd door de sociale dienst Rotterdam.

Werkloont

Werkloont kent ook solliciatie trainingen, deze worden zowel voor als tijden de WWB gegeven op de heiman dullaertplein in Rotterdam. Inmiddels is Werkplein Looiershof verhuisd naar een andere locatie namelijk ‘s-Gravendijkwal

De Tegenprestatie is 4 uur in de week, de andere dag staan dan in het teken van cursus sollicitatie training, deze wordt niet elke week gegeven en is ook geen onderdeel van Werkloont. Ook zijn er regelmatig speeddates bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden, dit wordt ook wel Prettig gesprek genoemd.

Werkzoekende zijn medewerkers zelf

De documentaire over de tegenprestatie van de gemeente Rotterdam is wel een beetje nep aangezien sommige werkzoekende in de docu gewoon medewerkers van de sociale dienst Rotterdam zelf zijn.

You might also like