Werken voor Gemeente Rotterdam, Passie naar Droombaan

In de tv serie / documentaire Van Passie naar Droombaan : Werken voor de Gemeente Rotterdam. In deze aflevering komen verschillende ambtenaren van de Gemeente Rotterdam aan het woord, zij vertellen over hun functie binnen de gemeente.

Politie en IT

Verschillende functies zijn onder andere: Handhaven en werken met jeugd, Politie, IT, projectmanager voor de afdeling economie en vraagwijzer, deze laatste helpt onder ander mensen met schulden, mensen die zorg nodig hebben aan huis of aan huis aanpassingen, dus verschillende soorten werkzaamheden.

De afdeling IT gaat over het beschermen van DigiID, aanvallen op website van de Gemeente Rotterdam, het bewaken van informatie die verstuurd wordt binnen de gemeente naar de burgers, maatschappelijk betrokken zijn.

In de docu komen niet alle functies binnen de gemeente aanbod, stadsontwikkeling staat wel centraal. De afdelingen Werk en Inkomen en Werkpleinen komen niet ter sprake in dezze aflevering.

Functies

Bij elke functie komt er als eindvraag wat mensen moeten kunnen om bij de gemeente Rotterdam te werken. Op de website Rotterdam staan dergelijke vacatures.

Werken voor Gemeente Rotterdam is meer dan alleen aan ambtenaar die bij Sociale Zaken werkt. Gemeente Rotterdam kent vele verschillende units.

Gemeente Rotterdam biedt jonge mensen jaarlijks de kans een tweejarig traineeprogramma te volgen. Vanaf 2017 bieden we ook een traineeprogramma aan in samenwerking met de drie overige G4 gemeenten.

You might also like